maandag 30 december 2019

Financiën december 2019

De maand is nog niet voorbij, maar ik heb alvast mijn financiën voor december op een rijtje gezet. Ik heb bij het boodschappengeld 10 euro extra opgeteld omdat ik morgen nog een paar dingen voor het eten (en natuurlijk oliebollen) moet kopen, maar verder verwacht ik niet dat ik nog geld moet uitgeven en verwacht ik ook geen afschrijvingen meer.

December zag er als volgt uit (de bedragen zijn afgerond)


In                    5625
  
Wonen               372
Boodschappen    125
Contributies       145
Investeren         229
Gezondheid      1400
Vervoer             100
Vakantie            545
Zakgeld               30
Kleding               47
Sparen            2500

Mijn zorgpremie betaal ik altijd in een keer, ik gebruik hiervoor mijn eindejaarsgratificatie. Hiermee bespaar ik een aantal procenten op het totaalbedrag van de premie.

De vakantie in Spanje was al voor een groot deel betaald, dit is mijn deel van de kosten die we tijdens ons verblijf (oa boodschappen, benzine, uit eten en restant huur van het huis) hebben uitgegeven.

Verder heb ik een vrij normale, niet hele dure, decembermaand gehad. Mede doordat we natuurlijk geen kerstmis met cadeautjes en tafels vol met eten hebben gevierd. Wij hebben met kerstmis in Spanje een biologische kip op de buitengrill geroosterd. Daar hebben we de rest van de week ook nog van kunnen eten.

Ook onze oudejaarsavond verloopt meestal rustig, voor dit jaar geen plannen, lekker samen thuis met een oliebol en een glaasje bubbels.

Fijne jaarwisseling en een heel gezond, duurzaam, spaarzaam en consuminder 2020!
2 opmerkingen:

  1. Ik betaal mijn zorgpremie ook altijd in 1 keer. Dan krijg je nog ietsje korting en dan ben je er ook maar vanaf vind ik altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, is het maar betaald. Bovendien is de korting die je krijgt hoger dan de spaarrente op een gewone spaarrekening. Het is dus echt voordeliger voor mij om mijn kerstgratificatie niet op de bank te zetten maar voor deze kostenpost te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen