zaterdag 2 november 2019

Weekmenu week 44 en nog wat dingen

Even een pauze genomen van het bloggen, het was herfstvakantie en de tijd vloog. Zelfs mijn gastblog voor Zuinigeman.nl stuurde ik een week te laat.  Gelukkig vond Zuinigeman dit geen probleem! Vandaag staat het bij hem op de site. Deze gastblog gaat over de aanschaf van een nieuwe telefoon en - op korte termijn - een nieuwe tablet.

In de herfstvakantie heb ik voornamelijk leuke dingen gedaan en ben ik 52 jaar geworden. Ik heb veel gelezen en ben met mijn nieuwe telefoon in de weer geweest. Die moest natuurlijk helemaal ingericht worden en moest ik bekend raken met Android. Het ging allemaal lekker vlot en inmiddels kent mijn nieuwe toestel geen geheimen mee voor me (behalve dan misschien die paar honderd handige dingetjes waar ik nooit achter zal komen omdat ik ze niet nodig heb).

Het opeten van de voorraad gaat goed, het is de afgelopen week gelukt om weer wat lekkere dingen te maken met spullen uit de vriezer.

zondag: sliptong*, worteltje en erwtjes, aardappelpuree;

maandag: pasta met spinazie en champignons, in een saus van Oatly cuisine*

dinsdag: shepherd's pie met gehakt (een biologische hamburger*)

woensdag: boekweitnoedels*, gewokte groente, tempeh pedis*

donderdag: Turkse linzensoep *, gözleme*, salade

vrijdag: zoete aardappel met ratatouille* en feta

* voorraad uit de vriezer of voorraadkast

De vriezer leegeten is lastig, vorige week heeft Georg voor zichzelf 10 gehakballen gemaakt. Deze worden per stuk met wat jus in een bakje ingevroren en dus ik de vlees- vis- en vegala van de vriezer al weer vol! Ook was er lekker ijs in de aanbieding bij een supermarkt. Omdat ze dit ijs niet altijd hebben nam ik er twee bekers van mee, met als gevolg dat de voorraad ijs ook niet echt slinkt! Denk dat ik daar vanavond maar eens wat aan ga doen!!

Mijn financiën van oktober heb ik nog niet bekeken, weet nog niet hoe duur de maand was. Ga ik volgende week nog even uitzoeken. Ik heb wel wat grotere aankopen gedaan. Georg heeft namelijk nieuwe dekbedden voor ons gekocht.  In plaats van samen onder een tweepersoonsdekbed slapen we nu allebei onder een eenpersoonsdekbed.  Op mijn leeftijd krijgen sommige vrouwen het 's nachts erg warm en dan is het prettig als je het dekbed kan wegslaan én je er weer helemaal in kan rollen als je dan weer afkoelt.  Met een tweepersoonsdekbed is dat voor de partner erg vervelend. Er moesten dus ook  nieuwe hoezen komen, en dat twee keer zodat je niet alles op een dag moet  wassen. 

November is ook een wat duurdere maand omdat er een aantal verjaardagen zijn, we een deel van onze huur voor de kerstvakantiewoning moeten overmaken en ik erachter kom dat ik dringend nieuw ondergoed nodig heb.

Na een paar dure maanden, (december zijn we op vakantie dus ook wat duurder) heb ik nu al zin in mijn bespaarjaar! Hierover later meer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten