zondag 10 november 2019

Uitgaven aan kleding dit jaar

Lijstjes, liefst in een spreadsheet, ik ben er dol op! Het spreek dan ook voor zich dat ik bijhoud wat ik aan kleding uitgeef. Ik dacht dat het dit jaar wel meeviel - ik heb immers al zoveel kleding! Gisteren nog iets gekocht en toen heb ik meteen alle bedragen even opgeteld. Oei! Veel meer dan ik dacht! Ik was een aantal aankopen vergeten, en ja, met deze kledingstukken erbij ging het ineens hard. 

Wat heb ik gekocht dit jaar?

februari
korte donkerblauwe zomertrench 39,00
korte rode zomertrench 39,00
april
witte Puma gympen 35,00
multi gestreepte zomerjurk 19,00
spijkerjasje 30,00
zwart tricot winterjurkje 19,00
mei
groen t-shirt korte mouw 10,50
witte korte sokken 5,00
juni
2 paar espadrilles gestreept en zwart 30,00
2 blauwe t-shirts, 1 zwart hemdje 12,50
gestreepte broek, 2 zwart t-shirts 26,00
juli
2 witte bh's 100,00
4 witte slips 6,00
augustus
4 witte, 2 zwarte, 2 grijze  tshirts 36,00
geruit colbertje 40,00
2 zwarte shirts 9,00
oktober
5 paar zwarte sportsokken 9,00
roze winterjas 59,90
4 lange wollen vesten; ecru, dbruin, dgroen, blauwgrijs 90,00
november
zwarte Triumph bh 38,00
3 zwarte t-shirts lange mouw 24,00

Ik heb dus ruim 675 euro uitgeven!

Was dit allemaal nodig of was ik gewoon weer aan het kopen om het kopen, omdat ik de verleiding niet kon weerstaan, verveeld was of dacht dat het mijn leven aantrekkelijker zou maken?

Wanneer ik het lijstje doorneem staan er een paar dingen op die ik nodig had, maar is het meeste niet van toegevoegde waarde. Sommige dingen heb ik nog niet eens gedragen!

De T-shirts, sportsokken en ondergoed waren nodig. Deze kleding draag ik veel, en ze slijten en worden lelijk, in de sokken zaten gaten. Het spijkerjasje stond al lang op mijn verlanglijstje en vervangt een oud, te groot, jasje. Het zwarte tricot winterjurkje is een zogenaamde 'wardrobe staple' en heb ik aangeschaft om het zwarte jurkje van vorig jaar te vervangen.

Waarom heb ik een roze winterjas gekocht? Geen idee, maar vermoedelijk omdat ik de kleur zo mooi vond en de verleiding niet kon weerstaan. De lange vesten waren ook niet echt nodig, maar worden nu al veel gedragen. Het was een aanbieding waarbij de tweede voor de helft van de prijs werd verkocht. Duh... ik trap daar dus in! En die espadrilles, nog niet gedragen dus ook zonde van het geld.

Al typend ben ik mij weer aan het verheugen op mijn bespaarjaar volgend jaar. 2020 Wordt een jaar waarin ik NIETS, NOPPES , NADA, aan kleding uitgeef. Kennelijk kan ik dit alleen als ik het mezelf opleg en niet wanneer ik bedenk dat ik niets nodig heb en dus gewoon die winkels niet moet ingaan.

Zeshondervijfenzeventig euro! Uitgegeven aan flauwekul, aan vervuiling van het milieu, en misschien wel aan arbeiders in sweat shops in verre landen. En hoeveel dagen eerder stoppen met werken is dat? Alle kleine beetjes helpen en dit geld had nog heerlijk op mijn rekening kunnen staan!

Shame on me! Voornemen: ook voor dit jaar is het klaar met kopen van onnodige kleding en andere spullen. Ik houd mijn hand weer op de knip! FIRE rules!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten