vrijdag 22 november 2019

Dure maand

Nog even en dan is het december, voor velen een dure maand. Zeker wanneer je Sinterklaas met cadeautjes en surprises viert en voor Kerst uitgenodigd wordt voor feestjes, diners en brunches en dan lekkere dingen en cadeautjes mee moet nemen. Je krijgt dan natuurlijk ook altijd dingen ervoor terug. Om te beginnen de gezelligheid van samenzijn met vrienden en familie. Daarnaast natuurlijk lekker eten en drinken, een paar extra kilo's, ook helemaal gratis en voor niets en natuurlijk cadeautjes. 

Zit jij nu echt te wachten op al die cadeautjes? Ik in ieder geval niet! Sinterklaas vieren wij al jaren niet meer. Makkelijk natuurlijk omdat we geen kinderen hebben en dat hele feest dus al heel snel konden skippen. 

Kerst vieren we tegenwoordig ook niet meer. Wij gaan op vakantie met de kerstdagen en zijn dan in het buitenland. Onze families (tweeënhalve kip en een paardenkop) vinden dat prima, ook zij zitten niet te wachten op allerlei verplichtingen en extra kosten. 

Klinkt dat saai en suf en gierig? Ach, misschien wel, maar wij vinden het heerlijk zo!

De kosten reizen daardoor niet de pan uit, die vakantie deden we eerst altijd in de herfst of voorjaar. Dus dat geld gaven we al uit. Cadeautjes geven is leuk en doen we het gehele jaar door, maar dan zonder de teruggeefverplichting die er bij Sint en Kerst wel is. Nu geven we een cadeautje omdat we iemand waarderen en iets leuks zien waarvan wij weten dat de ontvanger het op prijs stelt. Zelf krijgen we gelukkig ook geen nutteloze cadeaus meer en hoeven we dus niet op allerlei manieren (doorgeven, kringloopwinkel, Marktplaats) te proberen er weer vanaf te komen. Win win wat ons betreft! 

Om me heen hoor ik in deze tijd van het jaar veel mensen mopperen over dure aankopen, drukte en stress. Volgens mij moet je dan eerlijk zijn en zeggen dat je iets niet leuk (meer) vindt, de verplichtingen beu bent en lekker je eigen plan trekken. Volgens mij zijn heel veel mensen dan enorm opgelucht en kunnen ze de feestdagen met plezier tegemoet zien én beleven! 't Is maar een idee.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten