zondag 8 september 2019

Van overvolle kledingkast naar capsule wardrobe

Dit weekend is het spinnentelweekend, daar doe ik dus niet aan mee! Ik wil echt niet weten hoeveel spinnen er op ons dakterras huizen, laat staan hoeveel er in ons huis bivakeren. Nee, geef mijn portie maar aan Fikkie!

Maar ik ben dit weekend wel druk aan het tellen van alle items in mijn kledingkast. En ik maak hier een mooi overzicht van in Excel. Mijn systeem is als volgt:

Per soort gooi ik alles op bed en dan ga ik noteren en sorteren. Ongedragen (ja, met schaamrood op de kaken geef ik toe dat ik enkele kledingstukken heb waar de prijskaartjes nog aanzitten) krijgen 4 sterren, gedragen maar nog in perfecte staat 3 sterren, een kledingstuk met 2 sterren is nog goed, maar al heel vaak gedragen, 1 ster gaat zijn laatste ronde in.

Zo heb ik gisteren alle (spijker)broeken geteld. De stand: 22 broeken waarvan 4 met 4 sterren en 27 vesten en vestjes (allemaal gedragen)! 

Ik heb nog een heleboel kledingstukken te gaan, maar kan nu al wel vaststellen dat het veel is en ik nog een lange weg te gaan heb voor een Pinterestwaardige capsule wardrobe!


2 opmerkingen:

  1. Wauw, maar liefst 22 broeken : ) Dat is inderdaad best veel. Goed bezig ben je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, schandalig vind ik het eigenlijk, vandaar dat ik volgend jaar even in de bespaarmodus ga. Eerst maar eens alles dragen, dan na een jaar kijken wat er weg kan en wat kan blijven. Ik heb dit al vaker gedaan (zo om de 3 a 4 jaar) en het geeft mij veel voldoening. Ik ga er nog een uitgebreidere blog aan wijden, ergens in december, met alle 'regels' die ik mezelf in zo'n jaar opleg.

    BeantwoordenVerwijderen