woensdag 11 september 2019

Capsule wardrobe? Nog lang niet!

De lijst is weer bijgewerkt, behalve broeken en vesten heb ik nu ook jurken en rokken, jassen en colbertjes en tops geteld. Ik schrok er wel weer van,  zoveel als er in de kast ligt en hangt. Daar gaat ie!

Jassen en colbertjes: 
- 15 colbertjes, waarvan twee nog niet gedragen, de rest heb ik al jaren en gaan nog een, hooguit twee seizoenen mee.
- 8 winter- en zomerjassen, waaronder een fietsregenjas (mijn regenbroek heb ik  nog niet meegeteld bij de broeken realiseer ik me nu - of is  dat  een accessoire?)

Jurken en rokken:
- 11 zomer- en winterrokken
- 18 zomer- en winterjurken (waarvan 1 nog niet gedragen, het meerendeel gaat nog wel een paar seizoenen mee)

tops:
- 18  t-shirts korte mouw in wit, grijs en zwart
- 14 t-shirts lange mouw in diverse kleuren
- 10 andersoortige truitjes bloesjes

Nog wat dingen te gaan zoals nachtgoed, ondergoed, accessoires (sjaals, mutsen), sportkleding en schoeisel. 

Alle dingen uitzoeken en noteren is trouwens een fijne bezigheid merk ik. De kast is daarna opgeruimd, en ik kom dingen tegen die ik lang niet heb gedragen en er onstaan weer leuke nieuwe combinaties. 

Het staat inmiddels netjes in mijn Excelsheet. Zo'n overzicht maakt wel pijnlijk duidelijk dat ik nog niet eens in de buurt kom van een capsule wardrobe.  Als ik  de komende jaren niets koop en alles ga dragen dan slijt het misschien voldoende zodat ik het met goed fatsoen kan wegdoen. Een consuminderaar gaat natuurlijk geen goede spullen wegdoen! Dat is niet duurzaam en ook niet  goed voor de portemonnee.

Binnenkort weer verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten