zondag 22 september 2019

Ook de schoenen zijn geteld!

Voor de komende winter en kalenderjaar 2020 zijn nieuwe schoenen niet nodig. Wat staat er in mijn Excelbestand? Momenteel bezit ik 38 paar schoenen, variërend van pantoffels (1 paar) tot sportschoenen (3 paar) tot laarsjes (5 paar) nette schoenen, sandalen, pumps met hoge hakken, pumps met lage hakken en sandalen. 

Het is veel, 5 kratten vol! Maar... ik kan het uitleggen! De afgelopen twee jaar heb ik, op een paar espadrilles deze zomer na, geen schoenen gekocht. Minstens 15 paar schoenen heb ik al langer dan tien jaar. Ik koop nooit goedkope schoenen, met damesmaat 45 is dat namelijk niet mogelijk, en zorg erg goed voor mijn schoeisel. Laat het op tijd verzolen, nieuwe hakken plaatsen en ook poets ik ze vaak. Er komt dan ook vaker een paar bij dan dat ik schoenen weggooi. Ik draag ze helemaal 'op' en zelfs dan vind ik het moeilijk afstand doen.  

De korte samenvatting is dus ook bij mijn schoenen dat een capsule wardrobe nog niet in zicht is, maar dat er ook in 2020 door mij geen geld aan schoeisel uitgegeven wordt. 

2 opmerkingen:

  1. Ik kan me voorstellen dat je met jouw maat meer schoenen heb, je kan ze immers niet zo maar kopen. Heb ook wat schoenen in voorraad liggen ook vanwege een moeilijke maat extreem brede voeten. Voordeel nauwelijks modieus te nomen, nooit impuls aankopen en altijd lief zijn voor de schoenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar! Met mijn grote voeten ben ik aangewezen op een paar speciaalzaken waar de schoenen duur zijn. Gelukkig wel modieus en altijd erg leuk, maar niet zo modieus dat ze snel 'uit' zijn.

    BeantwoordenVerwijderen