maandag 26 augustus 2019

Terug van vakantie

We zijn gisteren teruggekomen van vakantie. Het was geen hele goedkope vakantie, maar dat hoeft ook niet.  Als we in een keer naar ons vakantieadres waren gereden en ook in een keer terug naar huis hadden we veel geld kunnen uitsparen. De heenreis hebben we in twee etappes gedaan, de terugreis zelfs in drie. We logeren dan in wat luxere b&b's of hotels en dat kost gemiddels zo'n €80 tot €140 per nacht (inclusief uitgebreid ontbijt!).

De terugreis hebben we expres in drie stukken verdeeld omdat we graag nog een laatste dagje in een stad in België wat culturele dingen wilden doen. Zo maken we van begin tot eind de reis en vakantie leuk. Bovendien hebben we geen van tweeën zin meer om van 's morgens vroeg tot 's avonds laat te rijden en doen we het dus rustig aan. Zoals dat gaat bij senioren ;-)!

Dat we niet heel veel hebben uitgeven tijdens de vakantie komt voor een deel door het mooie weer. We hebben tussen de middag iedere dag buiten kunnen picknicken; lekker vers brood van de bakker, kaasjes, paté, augurkjes, tomaatjes etc. in de koelbox en dan een leuk plekje buiten zoeken. Een dag hebben we een stedentripje gedaan en in een brasserie geluncht. En omdat we het leuk vinden om te koken hebben we ook iedere dag 's avonds in de tuin van onze vakantiewoning gegeten. De keuken was goed uitgerust waardoor we prima lekkere maaltijden konden maken.

Tijdens zo'n week wil je natuurlijk niet dat er grote hoeveelheden voedsel overblijven die je niet mee kan nemen. Om dat te voorkomen hebben we een kip gekocht en daar drie avonden van gegeten. Dag een gegrild uit de oven, dag drie koud bij een salade en dag vijf de restanten in een ragout.  Verder hebben we op de markten en bij de supermarkt steeds precies genoeg gekocht voor die dag. We hebben alleen wat uien, knoflook, een pak rijst en een pond pruimen mee terug naar huis genomen. En wat lekkere olijfolie! De rest is tijdens ons verblijf opgegaan, tot het laatste stuk brood (lekker geroosterd) en hebben we héél weinig weggegooid! Ook op vakantie is Stella zuinig!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten