zaterdag 10 oktober 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 41/2020

Kabeljauwfilet gegeten. Even schrikken van de prijs, ruim 60 euro voor een kilo! Nu eten we geen kilo en ook eten we het niet wekelijks en zo af en toe moet jezelf even kietelen. 

Wat stond er nog meer op het menu?

Zondag: kabeljauwfilet, worteltjes en erwtjes, aardappelpuree
Maandag: pasta met spinazie en champignons
Dinsdag: andijviestamppot, gehaktbal
Woensdag: puylinzen, rijst/brood, broccoli
Donderdag: gebakken aardappels, salade
Vrijdag: wokken
Zaterdag: wrap met geroosterde pompoen, ui en geitenkaas, broccoli en sla


kabeljauw, puree, peen en erwtjes


Zondag: kabeljauwfilet. Als Georg vis koopt haalt hij dit bij de zeevisspecialist in onze regio. Deze vishandel is landelijk goed bekend en levert ook aan top horecazaken. De prijzen die ze hanteren liegen er niet om. Enfin, zoals in de inleiding al geschreven moet je jezelf af en toe kietelen.  Georg heeft het klaargemaakt en we aten het heel traditioneel met peen en erwtjes, aardappelpuree en een citroenbotersausje over de vis. 

Maandag: pasta. Eentje uit ons vaste repertoire namelijk pasta met spinazie en champignons. Bereidingswijze heb ik al eens in een andere blog beschreven maar kan je natuurlijk ook even op internet opzoeken. Er zijn vele manieren!

Dinsdag: andijviestamppot met een gehaktbal. Het stamppotseizoen is weer aangebroken!

Woensdag: Georg heeft een linzengerecht gemaakt. Puy linzen op Provençaalse wijze. Dat wil zeggen met wat spekjes, een uitje en een knoflookje, wortel,  bleekselderij en stukjes gedroogde tomaat. We aten er zilvervliesrijst (ik), brood (Georg), broccoli en salade bij.

Donderdag: gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en een tomatensalade met feta. Eenvoudig maar erg lekker!

Vrijdag: wokken. Paksoi, ui, taugé, wortel en smaakmakers in de wok, restje sobanoedels erbij gedaan en afgemaakt  met tempeh pedis en scheutje sojasaus.

Zaterdag: wrap. Er lagen nog wat champignons van maandag, er was nog een stuk pompoen en ook nog spinazie. Ik heb de oven aangezet en de boel lekker geroosterd, en met een beetje yoghurtmuntsaus een gevulde wrap van platbrood gemaakt. Spinazie-tomatensalade erbij en wat broccoli. 

Vandaag heb ik bruinebonensoep gemaakt, die eten we morgen, dan zijn de smaken lekker ingetrokken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten