zaterdag 19 september 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 38/2020

Omdat Georg niet wist hoe laat hij op zondag terug zou zijn uit het verre Noorden hadden we de afspraak voor ons eigen eten te zorgen. Ik maakte een gepofte aardappel die ik vulde met kaas. Zo'n jacket potato at ik voor het eerst in Engeland, ergens eind jaren '80. Het was al weer een tijdje geleden dat ik deze voor het laatst at, het was heerlijk en komt weer vaker op het menu!

Wat stond er nog meer op het menu deze week?

Zondag:       gepofte aardappel, coleslaw, groene salade
Maandag:     pasta met sperziebonentomatenstoof
Dinsdag:      eekhoorntjesbrood, toast, sla
Woensdag:   bowl met zoete aardappel en falafel
Donderdag:  boerenomelet met brood en sla
Vrijdag:       wokken
Zaterdag:    tomatengroentesoep, broodje eiersalade

Zondag: gepofte aardappel met kaas, coleslaw. Ik gaarde de aardappel eerst in de magetron. Even laten afkoelen en toen de aardappel voorzichtig leeggeschept. Vervolgens met geraspte oude kaas gemengd en terug in de schil en een kwartiertje in een hete oven. Erbij at ik coleslaw, nog een restje gekookte sperzieboontjes en een groene salade met tomaat, komkommer en augurk.

Maandag: tagliatella met fasolakia-lathera. Dit is een Grieks gerecht met lang gestoofde sperziebonen, uien en tomaat. Het lijkt idioot lang, maar voor dit  gerecht moeten de sperziebonen een uur stoven. In het verleden heb ik dat gedaan en vond ik de bonen nog niet zacht genoeg en nu heb ik ze drie uur op een laag pitje laten pruttelen en waren ze precies zoals ik ze me herinnerde van lang geleden toen ik dit at bij een Griekse familie in Londen. Ik wist de naam niet meer maar daar is Google dan weer heel fijn voor! In plaats van aardappelen mee te koken heb ik apart pasta gekookt.

Dinsdag: eekhoorntjesbrood met spekjes en ui, zuurdesemtoast, sla. Uit Emmer-Compascuum nam Georg eekhoorntjesbrood mee. Jaren geleden waren we in Norg en daar plukten we ze toen ook. Een deel heeft Georg gedroogd en bewaren we om een gerecht met champignons extra smaak te geven en een deel hebben we gegeten met lekker geroosterd zuurdesembrood en een salade.


eekhoorntjesbrood in Drenthe


Woensdag: bowl met zoete aardappel, falafel, yoghurtmuntsaus, restje bonen van maandag, broccoli en sla. Simpel en snel!

Donderdag: boerenomelet, brood, sla. Onze boerenomelet bevatte stukjes gekookte en gebakken aardappel, een uitje en tomaten. Erbij aten we lekker zuurdesembrood van Das Brot in Rotterdam  en een groene salade.

Vrijdag: wokdag. Ik at noedels met gewokte kool, ui, peen en en taugé met tempeh pedis en satésaus.

Zaterdag: tomatengroentesoep met een broodje eiersalade. Georg maakte de soep, ik maakte eiersalade met gekookte eieren, kappertjes, bieslook, mayonaise peper en zout.

Nog een paar mooie nazomerdagen in het vooruitzicht, daar heb ik voor morgen in ieder geval al rekening mee gehouden. Dan eten we geroosterde aardappeltjes en pompoen uit de oven met een salade van rode kool uit de biologische tas. Nog geen weer voor gekookte rodekool. Maar er blijft voldoende over om dat binnenkort ook te eten!

2 opmerkingen:

  1. Lekker dat eekhoorntjesbrood! Bijna niet meer te vinden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Uitklokken, inderdaad!! Je moet er erg je best voor doen! Net als snijbiet....;-)

      Verwijderen