zondag 23 augustus 2020

Wat stond er deze week op het menu? week 34/2020

We begonnen de week met een koude soep. Daarbij nog een broodje met Spaanse kaas, overgebleven van de kerstvakantie 2019 (de kaas, niet het broodje!). 

Wat stond er deze week nog meer op het menu?

zondag gazpacho, broodje met kaas, sla
maandag gevulde tomaten met zv rijst, groentje en sla
dinsdag sperziebonen, kip, aardappeltjes
woensdag maaltijdsalade met spekjes/geitenkaas
donderdag boerenomelet
vrijdag wokken
zaterdag groentesoep met ballen, broodje ei, sla

Zondag: gazpacho, broodje kaas. Georg maakte de gazpacho op zaterdag, de smaken kon goed intrekken en de soep kon goed koud worden. Erbij een geroosterd volkorenbolletje met kaas en komkommer en wat sla

Maandag: gevulde tomaten uit de oven. Ik nam hiervoor twee grote vleestomaten die ik uitholde. Ik vulde ze me zilvervliesrijst, doperwtjes, gekarameliseerde uien, knoflook en geraspte Gruyere kaas. 40 Minuten in een oven van 200 graden en dan heb je dit: 

gevulde tomaten uit de oven

Een lekkere salade erbij en weer een prima maaltijd op een zomerdag!

Dinsdag: sperziebonen, krieltjes, kipdij, sla. Een heel eenvoudig maar o zo lekkere AGVtje! De kipdij was natuurlijk biologisch.

Woensdag: maaltijdsalade. Warme dag, weer lekker makkelijk gedaan en een maaltijdsalade gemaakt met eikenblad- en ijsbergsla, krieltjes (over van gisteren) flagoletboontjes, tomaat, geroosterde bospeentjes, augurk, radijs en spekjes (Georg)/geitenkaas (ik). Erbij lekker brood. 

Donderdag: boerenomelet. Gebakken krieltjes (ja, ook nog van dinsdag) en tomaat in een pan, geklutst ei erbij en zorgen dat het een mooie omelet wordt. Kind kan de was toen maar toch weer erg lekker met een frisse salade en een snee zuurdesembrood.

Vrijdag: wokken. Veel verschillende groente in de wok, rijstnoedels erbij  en hup in een grote kom. Schep pindasaus erop en binnen 20 minuten aan tafel. De zielige flubberige groentjes uit de groentela hebben ook weer een goede bestemming gevonden. Waste not want not!

Zaterdag: groentesoep met ballen. Met alle afsnijdsels uit de vriezer en een schenkel bouillon getrokken en vervolgens met boerensoepgroente en soepballetjes afgemaakt. Met een broodje eiersalade erbij heb ik weer gesmuld.

Morgen eten we weer eens Duitse bratkartoffeln; gebakken aardappels met spek en ui. Verder komende week ook weer een keer vis.Geen opmerkingen:

Een reactie posten