dinsdag 7 juli 2020

De voorraad opeten - is het gelukt?

Even een klein blogje tussendoor deze keer want ik kan hier kort op antwoorden: nee het is niet gelukt. Voor een deel wel, maar er zijn ook dingen blijven liggen en er zijn weer veel dingen bijgekomen. Conclusie: alles opeten en een lege vriezer overhouden is geen doen en moet ik voortaan uit mijn hoofd zetten. 

FIFO (first in, first out) is wel een optie bij een aantal producten en dat is wel gelukt. Met name de vlees- en visvoorraad is aardig geslonken en daar is niet veel bijgekomen. 

De overige dingen zijn opgegaan maar ook weer vervangen omdat het dingen zijn die we standaard in huis hebben en veel gebruiken. Uiteindelijk precies waarom we zo'n grote vriezer hebben!

Note to self: dit soort challenges zijn niet nodig en ook niet goed uit te voeren.4 opmerkingen:

  1. Het is wel goed om af en toe even pas op de plaats te maken en het te proberen. Een lege vriezer of voorraadkast hoeft natuurlijk niet maar door een koopstop in te voeren ruim je op en weet je weer wat je ook al weer allemaal in huis hebt. En dat is vaak veel meer dan je denkt! Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anne-Marie, dat ben ik met je eens. Het is inderdaad wel gelukt om even wat minder uit te geven aan eten omdat er nog voldoende in huis was (en is). Ik ga daarom toch nog even door met de voorraad opeten want uiteindelijk wil ik ook niet dat alles (ver) over de houdbaarheidsdatum gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Chislaine, hahaha… nu moet ik de note to self ook nog onthouden anders begin ik er over een poosje weer aan!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen