zondag 2 februari 2020

Uitgaven week 5/2020 - Grip op mijn knip!


Een flink bedrag aan afschrijvingen deze week. Maar geen rare dingen en alles zoals ik had verwacht en zoals voorspeld door mijn bank. De volgende ronde vaste betalingen vindt pas weer over een maand plaats dus volgende week zal het totaal weer een stuk lager zijn.

In mijn vorige blog vertelde ik over het extraatje bij mijn salaris. Dat betekent dat ik nu een fors bedrag op mijn normale betaalrekening heb staan. Binnenkort ga ik daar een deel van beleggen en volgende week zal ik nog wat naar mijn spaarrekeningen overmaken.

Hoe zag week 5 eruit?

totaal week 5
Afschrijvingen en pinbetalingen

AH
€ 2,28
Sahan
€ 15,20
Lidl
€ 6,14
ASN Bank beleggen
€ 250,00
ASN Bank spaarrekening
€ 500,00
CB spaarrekening
€ 500,00
ING spaarrekening
€ 100,00
Semmie
€ 100,00
Wegenbelasting
€ 21,00
Mijn deel cadeau voor een vriendin
€ 35,00
NPO Start
€ 2,95
XS4ALL
€ 67,99
Energiebedrijf
€ 250,00
Waterbedrijf
€ 25,00
Hema
€ 8,00
Totaal afschrijvingen en pinbetalingen
€  1883,56


Betalingen contant

Postagentschap zegel buitenland
€ 1,50
Toko
€ 1,35
Markt
€ 1,00
Totaal betalingen contant
€ 3,85Bij mijn vaste winkels boodschappen gedaan, meer van hetzelfde en niets bijzonders. Bij de Hema had ik wat artikelen nodig voor de persoonlijke verzorging. Ik ben tevreden over hun spullen en behoorlijk merkvast. Een vriendin van ons werd 25 jaar en zijn kreeg van Georg en mij een mooi cadeau (een rittenkaart voor bokslessen), ik heb mijn deel overgemaakt aan Georg.

De kaart naar het buitenland ging naar een vriendin in Londen om haar een hart onder de riem te steken met de Brexit. Ze was al behoorlijk ‘upset’ toen Boris Johnson de verkiezingen won en de Brexit maakte haar nóg verdrietiger! Helaas is ze op een leeftijd dat emigreren niet meer tot de mogelijkheden behoort, dus naast e-mailen stuur ik haar af en toe een leuke kaart om haar een beetje op te beuren!

Op de markt haalde ik deze week een kilo aardappelen uit de Zeeuwse klei. Die zijn toch stukken lekkerder dan zo’n zak uit de supermarkt!

De eerste maand van mijn bespaarjaar zit er inmiddels ook op. Het heeft me totaal geen moeite gekost om niets te kopen op het gebied van kleding, schoenen en aanverwante artikelen. Ook heb ik geen winkels bezocht waardoor ik niet in de verleiding kon komen en bovendien tijd overhad voor andere dingen zoals lezen (het laatste boek van Maarten ’t Hart) en seizoen 2 van The Crown op Netflix kijken.

Vandaag liep ik bij het verlaten van de Hema langs de H&M. Er hing al leuke voorjaarskleding in de winkel maar het deed me niets! Ik heb nu nog geen zin om voorjaarskleding aan te doen en ik weet dat ik nog heel veel leuke dingen heb wanneer het voorjaar echt aanbreekt! Zoals ik al zei, de eerste maand zit erop, nog 11 te gaan!

7 opmerkingen:

 1. Klopt jouw optelling van de pin- en afschrijvingsbedragen wel??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe meer je winkels negeert hoe meer je het kan loslaten en je richten op wat voor jezelf belangrijk is dat is mijn ervaring. Het levert behalve geld ook veel rust op en tevredenheid. Ook dat is natuurlijk weer mijn ervaring. Het laatste wat ik gekocht heb is ruim 1 jaar geleden, daarvoor 2 of 3 jaar geleden en nog heb ik genoeg in overvloed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, kwestie van wennen. Rust en zeker tevredenheid herken ik heel goed. Wat leuk dat jij ook zo weinig koopt! Ik vind al dat gewinkel ook niet meer leuk dus verwacht dat het mij ook steeds makkelijker zal af gaan.

   Verwijderen
 3. Hi Stella, dat is weer veel opzij gelegd. Knap hoor. Ik vraag me wel af waarom je op meerdere spaarrekeningen inlegt. Waarom niet alleen op degene met de hoogste rente? Dat doe ik altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verdeel het ivm de verschillende potjes die ik heb, en omdat op sommige spaarrekening ik hogere rente krijg omdat het geld daar lang vast blijft staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ....en je optelling klopt nog steeds niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, ik zie het, een aantal cellen vergeten mee te nemen in de optelling!! Ja, zo ben ik een stuk duurder uit deze week. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen