zaterdag 31 augustus 2019

Verzekeringen, wel of niet?

Vorige onze vakantie in Frankrijk een nieuwe bril gekocht. Ik wilde graag een zonnebril op sterkte voor de vakantie, dat vond ik wat charmanter dan zo'n klepje. Bij mijn brillenboer liep een mooie actie waarbij de tweede bril gratis was. Omdat ik geen reservebril heb leek het mij verstandig om van deze actie gebruik te maken. Ik koos een mooi, maar prijzig montuur uit voor mijn dagelijkse bril. Met varifocale glazen erin was het  een flinke financiële aderlating! Omdat mijn nieuwe bril een zogenaamde 'glasbril' is, is het een vrij kwetsbare bril. 

De opticiën vertelde dat het zeker bij een eerste glasbril verstandig is om hem te verzekeren.  Je bent dan nog niet zo gewend aan zo'n fragiel montuur.  Kosten:€75,00. En zonder er verder over na te denken heb ik de verzekering afgesloten toen ik de bril afgelopen dinsdag kon ophalen.

Gisteren deed ik de bril in zijn kokertje omdat ik mijn zonnebril ging opzetten. En toen realiseerde ik me dat ik altijd erg zorgvuldig met mijn spullen omga en dat de kans erg klein is dat er iets met mijn bril gebeurd. Daarnaast is mij altijd gezegd dat je pas een verzekering moet afsluiten voor dingen die je niet zelf kan betalen. 

Ik heb meteen de papieren met de verzekeringsafspraken erbij gepakt in de hoop dat er een paar dagen bedenktijd zou zijn. Helaas, te laat! Annuleren binnen 24 uur na afsluiten van de verzekering. Nu is het geen grote ramp maar toch jammer dat ik niet even zelf heb nagedacht, het voelt nu alsof de verzekering me is aangepraat en het is lang geleden dat mij zoiets is  overkomen! En daar baal ik natuurlijk van!

1 opmerking:

  1. Ik had een keer hetzelfde met een telefoonverzekering. En daarna met een fietsverzekering. Nu trap ik er hopelijk niet meer in...

    BeantwoordenVerwijderen